Veelgestelde vragenMijn kind zit niet op een sportvereniging is dat een probleem?
Nee, dat is zeker geen probleem. Voor de kinderen die lid zijn van de vereniging is het makkelijk om na de huiswerkklas door te gaan naar de training. Zij krijgen voldoende de tijd om even iets te eten en/of om te kleden. De training zorgt voor ontspanning na inspanning. Bij thuiskomst hoeven zij vaak niet meer aan het huiswerk voor de volgende dag.
Is het voor de kinderen niet zwaar/saai om na een dag school bij de huiswerkklas te komen?
Uit ervaring kunnen wij hier nee op antwoorden. De kinderen die bij ons komen kunnen eerst hun ei kwijt over school, wij bieden een luisterend oor. Dan beginnen ze met het maken van een planning. Tijdens de huiswerkklas hebben we ook pauze, onder het genot van een kopje thee of in de winter een warme chocolademelk en fruit spelen we met elkaar spelletjes.
Is 1x in de week huiswerkklas voldoende?
In de huiswerkklas maken de kinderen een planning voor de komende week. Daar gaan ze tijdens de huiswerkklas ook mee aan het werk. Leerwerk zal meerdere keren in de week terugkomen op de planning, herhaling is fijn en goed.

Als er een toetsperiode aankomt maken we een planning van al het te leren werk. We zorgen voor een goede verdeling, zodat niet alles op het laatste moment aankomt.
Wat is er zo anders dan thuis huiswerk maken?
Thuis is thuis. Er is niet altijd een fijne leer/werkplek. Thuis is er veel afleiding, even een potje afmaken op de computer, tv, vriendjes/vriendinnetjes, even reageren op een appje, nieuwsgierige moeders, even wat te eten pakken, klierend zusje/broertje. Dat geeft gedoe en stress.
Hoe groot zijn de groepen?
Om iedereen de juiste aandacht en begeleiding te kunnen geven hanteren wij maximaal 8 kinderen per begeleider.
Kan ik elk moment starten/eindigen?
Dat kan! Voor ieder kind is dit anders. Er zijn kinderen het hele jaar aanwezig. Andere kinderen voor en tijdens toetsperiodes en anderen proberen aan het einde van het schooljaar nog een eindsprint te trekken om over te kunnen naar het volgende schooljaar.

Wij hanteren een maand opzegtermijn voor de huiswerkklas.
Wat moet ik meenemen?
  • Agenda

  • Schoolboeken en schriften 

  • Etui

  • Eventueel laptop

Aangezien een goede planning heel fijn is om mee te werken is het fijn om op tijd te starten met voorbereidingen. Denk hierbij aan woordlijsten aanmaken en samenvattingen maken. Het is fijn als je van deze vakken je spullen bij je hebt.

Het kan ook voorkomen dat je een boek moet lezen voor een bepaald vak. Dat is bij ons geen enkel probleem, het is een fijne afwisseling tussen de vakken door.

Wij hebben bij elke huiswerkklas een bak staan met diverse materialen waarvan gebruik gemaakt kan worden. Het kan weleens zo zijn dat je iets bent vergeten. 
Ik kan een keer niet wat moet ik doen?
Wanneer je dit ruim van te voren weet kan je dit bij een huiswerkklas doorgeven. Je kan ons ook altijd even een mail sturen.
Help! Mijn vraag staat er niet tussen. Wat moet ik doen?
Neem contact met ons op via info@m2dubbeleleerkracht.nl en wij geven u zo spoedig mogelijk antwoord.
Hoe meld ik mij aan?
Stuur ons een mail via info@m2dubbeleleerkracht.nl met daarin de gegevens van uw kind en de locatie. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wie kunnen er gebruik maken van de huiswerkklas?
Iedereen die het fijn vindt om bij ons huiswerk te komen maken/leren en te leren plannen is welkom. Over het algemeen geldt dat er bij ons leerlingen uit groep 8 komen ter voorbereiding op de brugklas en van de eerste 3 leerjaren van de middelbare school van alle niveaus.
Kan ik mijn kind volgen?
We hebben geen leerlingvolgsysteem maar mailen ouders vaak na de huiswerkklas om te vertellen
hoe het is gegaan tijdens de huiswerkklas, wat de leerling heeft gedaan en nog moet doen en wat
ouders zelf thuis nog kunnen doen. Kinderen weten ook dat we mailen. Als we ons zorgen maken
over een kind nemen we ook contact op met ouders.