Naar de brugklas na corona

Maandag 6 juli 2020Naar de brugklas na corona

M2 Dubbele Leerkracht heeft de afgelopen periode geen activiteiten kunnen organiseren vanwege de coronacrisis. Onze leslocaties op de sportverenigingen in 's-Gravenzande, Naaldwijk en De Lier moesten hun deuren sluiten. En dat terwijl scholieren nog bijna vier maanden les zouden hebben tot de zomervakantie. Na de aankondiging van het kabinet moesten scholen en stichtingen de vorm van lesgeven herzien. Dat heeft veel voeten in de aarde gehad, maar inmiddels hebben scholieren kunnen wennen aan de nieuwe routine. 

 

Voortzetting aanbod met anderhalve meter

Niemand weet nog hoe lang deze periode aanhoudt en hoe de komende schoolperiode in september eruitziet. Wij zijn beiden werkzaam als leerkracht en zorgen dat we goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en berichtgeving. Ook wij moeten nadenken over de inrichting van onze huiswerkklassen en bijlessen vanaf september. De groep 8 leerlingen sluiten hun schooljaar anders af dan gepland. Musicals en afscheidsavonden gaan niet door of krijgen een andere vorm. Elke school gaat daar weer op een andere manier mee om. Wij willen vanaf het moment dat we ons aanbod weer naar buiten communiceren, duidelijk zijn. Momenteel zijn wij in gesprek met de locaties om te kijken wat er mogelijk is in een anderhalve meter samenleving. Onze groepen zijn altijd al kleinschalig met maximaal 8 kinderen. 

 

Tijdens onze activiteiten helpen we kinderen bij het maken van een haalbare planning en het geplande huiswerk. Omdat wij weer anders zijn dan de leraren op school of de ouders thuis, merken we dat de kinderen veel van ons aannemen. De interactie zorgt voor nieuwe ontmoetingen en we zorgen altijd voor wat lekkers in de pauze. De huiswerkklassen starten om 15:00 uur en eindigen om 18.30 uur. Veel kinderen kunnen meteen door naar de sportles op locatie of vertrekken naar huis, waar ze een eigen invulling kunnen geven aan de avond. Het huiswerk is af en de planning gereed. Zo weten zij en u als ouder precies waar ze aan toe zijn.

 

Planning maken voor middelbare scholieren

Voor iedereen die nieuw bij ons binnenkomt, vragen we naar de weekplanning. Hoe ziet je week eruit en waar heb je hulp bij nodig? Een planning helpt om te focussen en geeft kinderen inzicht in de taken. We bekijken samen met rooster van school en eventueel aanvullende activiteiten zoals sporten. We maken dit met de kinderen visueel omdat dat heel goed helpt bij pubers. We kunnen ons voorstellen dat de komende periode, waarin nog veel onzeker is, wat spanning meegeeft. Kinderen gaan misschien nog niet volledig naar school en dat zal in september ook nog niet het geval zijn. De opstart van het nieuwe schooljaar is daarom een goed moment om extra aandacht te geven aan de planning en lesstof.

Wij zeggen: stilstand is achteruitgang. Zeker in het onderwijs. Daarom gaan wij hard aan de slag om een passend aanbod te communiceren voor het nieuwe schooljaar. Groep 8 leerlingen die in september starten op de middelbare school kunnen we verder helpen bij het plannen en huiswerk. Na een onzekere periode, zorgen wij weer voor focus en zelfvertrouwen.

 
Lees meer over ons aanbod of meld je meteen aan.