Huiswerkklas


De huiswerkklassen zijn bedoeld om leerlingen te helpen bij het plannen, structureren en maken van hun huiswerk. Die vaardigheden zijn niet voor elke leerling vanzelfsprekend. Ze hebben te maken met veel afleiding: internet, smartphones, televisie. Een kind moet leren daarmee om te gaan. Huiswerkbegeleiding helpt daarbij, omdat het ze een plek biedt geconcentreerd te werken. Het kan ook spanningen thuis verminderen omdat u uw kind niet ‘achter de broek’ hoeft te zitten.


De lessen hebben een vaste indeling waarin we de weekplanning doornemen, uitleg geven over de lesstof van de leerlingen en eventueel overhoringen houden. Als een leerling weinig huiswerk heeft voor die week, kunnen ze vooruit werken of krijgen ze extra oefenstof voor vakken waar ze moeite mee hebben. Maar de huiswerkklas is niet alleen bedoeld om het huiswerk te maken: we leren de leerlingen ook hoe zij zelf gedisciplineerd en zelfstandig kunnen werken. Zo ontwikkelen ze een goede basis voor hun verdere schoolcarrière.

 
Als uw kind de huiswerkbegeleiding volgt houden we u op de hoogte van hun werk en planning. Zo houdt u zicht op het huiswerk van uw kind, zonder dat u er zelf achteraan hoeft te zitten. De huiswerkklassen worden het hele jaar door gegeven op verschillende locaties.

Vanaf donderdag 16 januari (voorlopig) 8 weken bij:
TV Holy Vlaardingen
donderdag HK en bijles: 15.00-18.30

Juliana Sportpark FC 's Gravenzande
maandag HK en bijles: 15.00-18.30 uur 
donderdag HK: 15.00-18.30 uur

L.T.C. 't Loo De Lier
donderdag HK en bijles: 15.00-18.30 uur

R.K.V.V. Westlandia
dinsdag HK: 15.00-18.30 uur

Voor klas 1 t/m 4 van het VMBO (alle richtingen), klas 1 t/m 5 HAVO (alle profielen) en klas 1 t/m 6 van het VWO (zowel Atheneum als Gymnasium, alle profielen)


Tarieven 2020 - 2021

Deelname aan de huiswerkklas zonder abonnement is €45,- per keer.

De kosten voor een abonnement 1 x in de week huiswerkklas zijn €110,- per maand.

Tevens is er een 10-rittenkaart verkrijgbaar voor €325,- die 6 maanden geldig is.

Betaling geschiedt per automatische incasso of via een betaallink.